Login

Zanginformatie

Zingen is gezond!

 

Lijkt het je wat om een keer zelf op het podium te staan en een opera of een ander koorstuk ten gehore te brengen? De Bredase Opera is altijd op zoek naar nieuwe stemmen van zowel mannen als vrouwen in alle stemsoorten. De voorkeur gaat uit naar zangers/zangeressen met een muzikale achtergrond en/of koorervaring, maar het meest belangrijk zijn toch enthousiasme, betrokkenheid, inzet en zelfwerkzaamheid.
 

Je krijgt er veel voor terug. Zingen geeft vreugde, ontspant, is gezond en verbindt! Zingen op topniveau is topsport bedrijven, goed voor lichaam en geest. Wetenschappelijk is bewezen dat musiceren goed is voor de hersenontwikkeling en het behoud ervan. Zingen bij de Bredase Opera verruimt bovendien je kennis van klassieke muziek in het algemeen, van muziekleer en natuurlijk van stemvorming. Je stem, dat ben jij!

 

De Bredsae Opera geeft zangers en zangeressen door het jaar heen de gelegenheid in te stappen. Je kunt dan het lopende repertoire mee instuderen en afhankelijk van het oordeel van de dirigent deelnemen aan een uitvoering. 

 

Zingen bij de Bredase Opera

 

Wat maakt zingen zo mooi en wat maakt zingen bij de Bredase Opera zo bijzonder? Dirigent Lex Wiersma vertelt het je in bijgaand filmpje.

 

Zangaanwijzingen van de dirigent

 

  • Zingen doe je met je keel, articuleren met je mond.

  • Zet je huig maar open als je dakraam.

  • Zing de klinkers, die zijn er toevallig voor bedoeld.

  • Wat wil een zanger? Die wil als het goed is, zijn mond open doen.

  • Die klank is net als een theezakje: je kunt ‘m een tweede keer gebruiken, als ie nog goed is.